Cum poti beneficia de tarifele maxime la RCA?

Actuala legislatie privind asigurarile auto prevede un mecanism prin care este limitat nivelul tarifelor RCA. Plafoanele nu se aplica insa automat, ci este nevoie ca asiguratul sa parcurga o procedura speciala.

Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net

In cazul in care primesti cel putin trei oferte RCA, pentru o perioada de 12 luni, de la trei asiguratori diferiti cu prime mai mari decat tariful maxim aplicat in cazul tau, vei fi incadrat in categoria clientilor cu risc ridicat si poti beneficia de tariful maxim.

De exemplu, daca tariful maxim pentru RCA este de 500 lei in cazul tau si primesti 3 oferte cu prime mai ridicate, atunci poti plati doar 500 lei.

.

Pentru a beneficia de tariful maxim, trebuie sa depui o cerere catre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), direct sau prin boker, solicitand calcularea unui tarif de prima prin procedura specifica asiguratilor cu risc ridicat. Cererea trebuie depusa in termenul de valabilitate al ofertelor.

Conform legii, BAAR va aloca consumatorul unui asigurator, care va fi obligat sa faca o oferta RCA, a carei prima anuala va fi egala cu tariful maxim.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult