Cum se acorda creditul?

Pentru a cumpara o masina prin programul Prima Masina, trebuie sa mergi la una dintre institutiile financiare participante in program.

Pot participa in program atat banci cat si institutii financiare nebancare (cum sunt firmele de leasing).

Acordarea creditului depinde de indeplinirea conditiilor de eligibilitate stabilite catre fiecare finantator. Dupa ce treci de evaluarea preliminara, vei primi lista de documente pe care trebuie sa le depui la dosarul de credit.

Ulterior, mergi la dealerul auto pentru a obtine o factura proforma pentru masina pe care doresti sa o achitionezi si apoi la notar pentru a da o declaratie pe proprie raspundere ca nu ai mai detinut anterior un autoturism nou.

Depui apoi aceste documente la finantator, impreuna cu adeverinta de venit si eventual restul de documente solicitate.

Dosarul de credit va fi analizat apoi de catre finantator, dupa care va fi trimis la Fondul de garantare (FNGCIMM), pentru a obtine aprobarea pentru emiterea garantiei de stat.

Dupa primirea tuturor aprobarilor, vei primi imprumutul si vei putea face plata catre dealerul auto, dupa care iti poti ridica masina. Este posibil ca acordarea creditului sa dureze destul de mult la demararea programului, pana cand atat bancile cat si Fondul de garantare isi pun la punct procedurile de lucru.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult