Care sunt conditiile de creditare?

Conditiile de creditare ale programului Prima Masina impun un avans minim de 5% din pretul de achizitie, iar perioada de rambursare este limitata la 5 ani.

Conditiile de creditare de la programul Prima Masina nu sunt diferite fata de creditele auto standard. Perioada maxima de rambursare a imprumutului a fost limitata la 5 ani, la fel ca la restul creditelor de consum.

Cea mai importanta conditie este avansul minim de 5% din pretul de achizitie. De exemplu, la o masina de 50.000 lei (cu toate taxele incluse), solicitantul trebuie sa dispuna de un avans de cel putin 2.500 lei.

Pe langa avans, trebuie sa dispui de sume suficiente pentru a achita comisionul de garantare, prima rata de la polita Casco, o asigurare RCA si taxele de inmatriculare. Pentru a nu intampina dificultati financiare, ar fi recomandat sa te asiguri ca ai la dispozitie cel putin inca 2.000 lei.

Gradul maxim de indatorare si veniturile luate in calcul sunt stabilite individual de catre banci, fiind similare cu conditiile practicate la creditele de consum.

CITESTE MAI DEPARTE

Ce masina pot cumpara?

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult