Ce costuri are cardul de credit?

Cardul de credit are o lista lunga de comisioane. Ceea ce te intereseaza pe tine sunt comisioanele pe care ai cele mai mari sanse sa le platesti.

Foto: Graphics Mouse/ FreeDigitalPhotos.net

Costurile tale depind de modul in care vei utiliza cardul – retragi bani de la bancomat sau platesti cumparturile cu cardul – dar si de modul in care vei rambursa creditul.

Iti prezentam mai jos la ce trebuie sa fii atent in fiecare situatie:

  • daca intentionezi sa utilizezi perioada de gratie, atunci rata dobanzii nu te intereseaza atat de mult. Principalul cost in acest caz va fi comisionul anual de administrare.
  • daca vrei sa utilizezi linia de credit pentru a rambursa cumparaturile intr-o perioada mai lunga, atunci cel mai important cost va fi dobanda practicata de banca;
  • daca vrei sa retragi numerar de la bancomat de pe cardul de credit, comisionul de retragere la ATM va reprezenta un cost important la care trebuie sa fii atent atunci cand alegi cardul.

Ca la orice tip de credit, bancile sunt obligate sa afiseze DAE la cardurile de credit. Modul de calcul este insa inselator, deoarece in multe cazuri nu se tine cont de comisioanele de administrare si emitere ale cardului. Astfel, DAE va indica doar costul partial al creditului.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult