Cum cumperi in rate fara dobanda?

Ratele fara dobanda au devenit o atractie importanta pentru cardurile de credit. Acestea iti permit sa faci cumparaturi de valori mari, pe care sa le rambursezi in rate egale, timp de mai multe luni.

Programele de rate fara dobanda functioneaza in baza unor parteneriate incheiate intre banci si comercianti. Din acest motiv, numarul de rate in care se pot rambursa cumparaturile depind de la un magazin la altul. In unele cazuri, achizitiile se pot esalona in doar 3-6 rate, in timp ce unele magazine accepta pana la 12 rate sau chiar mai mult.

Din acest motiv, trebuie sa te interesezi care este numarul maxim de rate la fiecare comerciant. Aceste informatii sunt disponibile pe site-ul bancii.

Pentru a beneficia de rate fara dobanda, trebuie sa specifici in magazin, atunci cand platesti cumparaturile cu cardul, ca doresti sa achiti prin rate fara dobanda.

Atentie
Inainte de a face noi tranzactii cu cardul, informeaza-te la banca cum trebuie rambursate aceste sume pentru a nu iesi din programul de rate fara dobanda.

In functie de banca, este posibil sa iesi din programul de rate fara dobanda, daca noile tranzactii cu cardul nu sunt achitate integral in perioada de gratie. Cel mai sigur, este bine sa eviti sa folosesti cardul in perioada urmatoare, pana achiti ratele fara dobanda.

Capcana
Unele banci profita de aceasta denumire si sustin ca ofera “rate fara dobanda”, dar in paralel, percep dobanda ascunsa sub forma de comisioane. Verifica cu atentie daca exista comisioane la utilizarea ratelor fara dobanda.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult