Prima Casa reincepe in februarie 2018

Programul Prima Casa va reincepe in luna februarie 2018, cand Fondul de garantare estimeaza ca va pune sumele aprobate la dispozitia bancilor.

Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net

Guvernul a aprobat pe 10 ianuarie 2017, un plafon de garantii de 2 miliarde lei pentru programul Prima Casa din 2018.

Distribuirea plafonului si punerea limitelor aprobate la dispozitia finantatorilor va avea loc in cursul lunii februarie, informeaza Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

Mai intai, trebuie ca bancile sa depuna solicitarile de alocare de limite din plafonul anual.

Ulterior, Fondul va efectua o evaluare a fiecarui finantator participant in program, dupa o noua grila de criterii.

Pornind de la gradul de utilizare a plafoanelor de garantare alocate fiecarui finantator in anul 2017, in acest an, in premiera in raport cu anii precedenti, in cadrul procedurii de evaluare anuala pe care FNGCIMM o va realiza […] vor fi aplicate criterii obiective de evaluare a activitatii finantatorilor in anul 2017“, se arata intr-un comunicat al Fondului.

Totodata, directorul general al FNGCIMM declara ca Fondul si-a imbunatatit fluxurile operationale, prin procese automatizate si digitalizate.

Din 2018, FNGCIMM va prelua o parte din atributiile Ministerului Finantelor Publice, fiind responsabil pentru emiterea acordurilor pentru radierea ipotecilor si a interdictiilor de instrainare si grevare in cazul respingerii cererilor de plata.

Ofertele de finantare ale bancilor pot fi comparate pe Expertul Banilor in sectiunea Credite Prima Casa.