Prima Casa: Finantele au aprobat noile plafoane pentru banci

Programul Prima Casa se va relua cu fonduri noi, dupa ce Ministerul de Finante a aprobat alocarea de 500 milioane lei catre bancile participante.

Foto: jk1991/FreeDigitalPhotos.net
Foto: jk1991/FreeDigitalPhotos.net

Din 10 octombrie 2016, plafonul suplimentar alocat pentru programul Prima Casa va fi pus la dispozitia bancilor, informeaza Ministerul de Finante.

De aceste fonduri vor beneficia 15 banci participante in program. Ofertele acestora pot fi comparate in sectiunea de Credite Prima Casa.

Este bine de stiut ca multe banci inca au cereri de credite acceptate, care nu au putut fi onorate pana acum. Acesti clienti vor avea prioritate, atunci cand bancile vor utiliza noile garantii primite.

Bancile care accepta dosare sunt obligate sa le onoreze

Vestea buna este de acum inainte, consumatorii nu vor mai trece prin astfel de situatii, deoarece bancile sunt obligate sa se asigure ca au fonduri disponibile atunci cand accepta un dosar.

Prin urmare, daca ai depus dosarul la banca, acum nu vei mai avea surpriza neplacuta de a fi refuzat pentru ca s-au epuizat fondurile intre timp.

In cazul in care banca aleasa nu mai are fonduri, va trebui sa iti comunice de la bun inceput acest lucru, atunci cand depui actele. Verifica apoi si la alte banci participante in program, pana cand gasesti una care mai are fonduri disponibile si poate sa-ti accepte dosarul.

Aceasta este probabil ultima suplimentare de fonduri din acest an, iar in 2017, este posibil ca programul sa sufere schimbari importante, in ceea ce priveste conditiile de inscriere.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult