Dobanzi fixe pe 30 de ani: O minune care tine 3 zile

brd 5BRD a incercat sa atraga atentia clientilor asupra propriei oferte de credite imobiliare, cu o promotie de weekend. Timp de 3 zile, creditele imobiliare au avut dobanzi fixe pe 30 de ani.

Bancile romanesti nu au putut din diverse motive sa acorde credite cu dobanzi fixe pe toata durata creditului.

Imprumuturile au in mod traditional dobanzi variabile, astfel ca riscurile sunt transferate clientilor.

In ultima perioada, am inceput sa asistam la diverse incercari pentru fixarea dobanzilor la creditele pentru locuinte.

Ultima noutate a venit din partea BRD, care a anuntat ca ofera credite imobiliare cu dobanzi fixe pe 30 ani. Singura problema este ca oferta este disponibila doar 3 zile: in perioada 20-22 martie, pe perioada targului Project Expo din Bucuresti.

Rata dobanzii este de 6% la lei si de 5,2% la euro. Clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BRD, pot beneficia de costuri mai mici: 5,7% la lei si 5% la euro.

Suplimentar, clientul mai are de achitat un comision de analiza de 500 lei si o asigurare de viata (prima lunara fiind de 0,045% din sold).

Oferta BRD are mai mult scopuri de marketing decat de vanzari, avand in vedere perioada si aria geografica foarte restransa, in care este disponibila.
 
Daca analizam oferta curenta de credite ipotecare, dobanzile fixe se limiteaza la 10 ani. Aceasta oferta apartine BCR, care a stabilit rata dobanzii la 6,15%. Cei care isi vireaza salariul, pot obtine o dobanda de 5,95%.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult