Creditul Prima Casa poate fi utilizat pentru refinantare?

Creditul Prima Casa poate fi utilizat doar pentru achizitia sau constructia unei locuinte, suma obtinuta de la banca neputand fi folosita in alt scop.

Intrebare
As vrea sa fac un credit Prima casa, dar mai am si alte credite. Se pot refinanta?
Marian Dedu
Foto: jk1991/FreeDigitalPhotos.net
Foto: jk1991/FreeDigitalPhotos.net

Creditele Prima Casa sunt reglementate mai strict, astfel ca nu este posibila utilizarea sumelor primite de la banca decat in scopul achizitionarii sau constructiei unei locuinte.

Din acest motiv, nu este posibila obtinerea unei sume suplimentare care sa poata fi utilizata in scopul rambursarii creditelor curente.

Acest lucru este posibil doar in cazul unei refinantari. Aceasta se poate efectua cu ajutorul creditelor dedicate si exista doua posibilitati:

–    refinantarea creditelor de consum printr-un credit de acelasi tip (credit de nevoi personale fara garantii);
–    refinantarea combinata a mai multe credite de consum, cu sau fara ipoteca, printr-un credit garantat cu un imobil. Aceasta varianta este folosita atunci cand datoria este ridicata (peste 20.000-30.000 euro).

Poti compara ofertele bancilor in sectiunea Credite de Refinantare.

Pentru a verifica in ce masura bugetul familial iti permite obtinerea unui nou credit, Expertul Banilor iti recomanda aplicatia Planul Financiar.

Dupa ce introduci veniturile si cheltuielile curente, precum si creditele pe care intentionezi sa le obtii, vezi cum va fi afectata situatia personala. Planul Financiar te ajuta sa evaluezi daca poti rambursa la timp un credit, tinand cont de toate cheltuielile curente.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult