Creditele ipotecare ING vor avea avans minim de 15%

Avansul minim la creditele ipotecare ING se va reduce la 15%, dupa ce banca a reanalizat impact legii privind darea in plata asupra contractelor de credit. Clientii care depun un avans mai ridicat beneficiaza insa de costuri mai mici.

ing-bank2ING Bank a revizuit conditiile de creditare si a decis sa reduca avansul minim pentru creditele ipotecare la numai 15%.

Decizia se va aplica din 21 ianuarie 2017, astfel ca cei interesati de un credit cu avans redus trebuie sa mai astepte cateva zile pentru a beneficia de noile conditii mai avantajoase.

“Am decis sa reducem avansul de la 25% la 15% pentru a face creditul de achizitie al unei locuinte mai accesibil si a raspunde astfel cererii de credite ipotecare, care a ramas constanta pe parcursul anului trecut”, a precizat Stefan Radu, directorul pentru dezvoltare produse retail din ING Bank.

Prin reducerea avansului la 15%, banca revine la conditiile existente inainte de aparitia legii darii in plata.

Decizia tine cont de impactul darii in plata

Decizia ING are la baza analiza efectelor legii darii in plata, de la momentul intrarii in vigoare a acesteia. Banca a primit un numar redus cereri de dare in plata, de ordinul zecilor.

“Ne-am luat un orizont de timp de sase luni pentru a reevalua nivelul avansului solicitat pentru creditele ipotecare, suficient pentru a observa evolutia, dar si particularitatile solicitarilor de dare in plata primite”, afirma Stefan Radu.

In continuare, sunt asteptate clarificarile Curtii Constitutionale cu privire la aspectele neconstitutionale semnalate de banci.

Costul creditului scade daca avansul este mai ridicat

Chiar daca banca ofera credite cu avans de 15%, clientii ar trebui sa incerce sa achite un avans mai ridicat daca acest lucru este posibil.

In cazul in care contributia clientului este de 25% din pretul de achizitie, atunci ING reduce rata dobanzii cu 0,45 puncte procentuale.

Expertul Banilor te ajuta sa gasesti creditul mai avantajos in sectiunea Credite imobiliare. Ofertele bancilor pot fi filtrate in functie de avansul minim disponibil, astfel ca poti compara rapid ofertele care conteaza pentru tine.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult