Cum poti obtine un credit imobiliar cu avans mic?

Creditele imobiliare cu avans mic sunt disponibile in ofertele bancilor, insa acestea pot fi accesate in conditii speciale. Expertul Banilor iti arata cum poti gasi rapid ofertele de acest tip.

Foto: hywards/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: hywards/ FreeDigitalPhotos.net

Legea privind darea in plata a fortat bancile sa majoreze substantial avansul minim la creditele imobiliare, care poate ajunge si pana la 38% la anumite banci.

In ultima perioada, insa, bancile au inceput sa relaxeze conditiile de creditare, astfel ca avansul minim poate sa coboare si pana la 15%, pragul minim impus de BNR. Expertul Banilor isi arata in ce conditii pot accesa un credit imobiliar cu avans mic.

Alege o perioada de rambursare de pana in 20 ani

Cel mai frecvent, creditele imobiliare cu avans redus sunt disponibile daca alegi o perioada de rambursare de pana in 20 ani.

Prin urmare, atunci cand utilizezi sectiunea de Comparatii Credite Imobiliare, alege o perioada de rambursare mai mica, pentru a putea vizualiza ofertele cu avans redus. Motorul de comparatii filtreaza ofertele in functie de avansul minim impus de banca.

In prezent, de pilda, exista 5 banci care au oferte de credite imobiliare cu avans de pana in 20%

Criterii suplimentare pentru credite cu avans mic

Perioada de rambursare nu este insa singurul criteriu. In functie de politica bancii, creditele imobiliare cu avans mic sunt conditionate de conditii suplimentare:

  • Localitatea unde este amplasata locuinta ce urmeaza sa fie achizitionata conteaza atunci cand soliciti un credit cu avans redus de la BCR sau CEC. BCR are o lista de localitati acceptate pentru credite cu avans de 15%, in timp ce la CEC, creditele cu avans mic (de 20%) sunt destinate pentru imobilele amplasate in Bucuresti, Ilfov si resedintele de judet.
  • Credit pentru prima locuinta: acest criteriu conteaza la Banca Transilvania, care dispune de o oferta speciala cu avans de 20% pentru persoanele care doresc sa achizitioneze prima casa prin credit;
  • Credit pentru locuinta principala: Bancpost utilizeaza acest criteriu pentru a acorda credite un avans mai mic (de 25%)
  • Virarea salariului la banca: Unicredit acorda credite cu avans redus doar clientilor care isi incaseaza salariul in cont la banca si dispun de pachetul Genius Cont.

Pentru a gasi oferele curente de credite ipotecare cu avans mic, acceseaza sectiunea Credite Imobiliare.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult