Ce este contul curent?

Contul curent permite efectuarea de incasari si plati prin intermediul bancilor, fiecare cont avand asociat un cod IBAN, prin care contul este identificat in mod unic la nivel international.

Contul curent este un produs obligatoriu pentru orice client care doreste sa achizitioneze un produs bancar. Indiferent care vrei un credit, vrei sa constitui un depozit sau vrei sa efectuezi un transfer bancar, vei avea nevoie de un cont curent.

Prin conturile curente, banca administreaza toate operatiunile pe care tu le efectuezi. In fiecare luna, poti primi la ghiseu un extras de cont gratuit cu operatiunile efectuate, unde poti verifica tranzactiile din contul tau.

Fiecare cont curent are asociat un cod IBAN, pe care banca ti-l furnizeaza la deschiderea contului, iar ulterior, in orice extras de cont.

Acest cod este unic si permite identificarea contului tau bancar la nivel international. In cazul in care vrei sa primesti bani in cont prin transfer bancar, tot ce trebuie sa faci este sa furnizezi platitorului codul IBAN.

In cazul salariatilor, ei trebuie sa comunice angajatorului acest cod, pentru a-si putea incasa veniturile in contul bancar.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult