Cererea slaba de credite forteaza bancile sa scada avansul minim

cec bank sediuBancile se vad nevoite sa scada avansul minim la creditele ipotecare pentru a putea concura pe o piata cu cerere scazuta. Avansul redus a devenit in premiera obiectul unei campanii promotionale.

In mod traditional, promotiile la credite sunt legate de lansarea unor oferte la costuri scazute. Piata creditelor imobiliare cunoaste insa o noutate.

CEC Bank tocmai a anuntat o promotie nemaintalnita: credite imobiliare cu avans redus. Banca a redus avansul minim de la 30% la 20% pana la sfarsitul lui 2016. Campania vizeaza doar clientii care cumpara locuinte in Bucuresti sau in alte resedinte de judet.

Astfel, CEC urmeaza exemplul BCR, prima banca ce a introdus credite cu avans redus, in functie de marimea localitatilor.

Totodata, CEC a scazut si dobanzile. Banca are structura variabila de costuri, penalizand imprumuturile cu avans mai mic. Marja de dobanda este de 2,25% peste Robor la 6 luni, in cazul unui avans de peste 30%. La creditele cu avans cuprins intre 20% si 30%, marja creste cu 0,25 puncte procentuale.

Persoanele care achizitioneaza si un card de credit la pachet cu creditul imobiliar, beneficiaza de o reducere cu 0,10 puncte procentuale a marjei la creditul pentru locuinta.

Concurenta pune presiune pe banci sa caute solutii

Reducerea drastica a vanzarilor de credite ipotecare au pus bancile intr-o concurenta acerba, ofertele necompetitive fiind ocolite de catre populatie.

Unele banci au reactionat foarte agresiv dupa aparitia legii darii in plata si au urcat avansul minim pana la 30-35%. Tocmai aceste banci ies in fata acum cu solutii particulare pentru scaderea avansului minim.

E bine de stiut ca sunt banci care ofera credite cu avans de 20-25% indiferent de localitatea unde se achizitioneaza locuinta.

Expertul Banilor te ajuta sa filtrezi toate ofertele bancilor, in functie de avansul minim solicitat, in sectiunea Credite imobiliare. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi pretul de achizitie al locuintei si creditul de care ai nevoie si iti vom afisa ofertele care se incadreaza in aceste conditii.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult