Bancpost introduce un credit ipotecar la costuri de Prima Casa

Bancpost deruleaza o promotie la credite ipotecare pe perioada verii, noul imprumut avand costuri similare ca unul de tip Prima Casa. Oferta este valabila chiar si pentru refinantare.

bancpost agentieBancile nu au nevoie de programul Prima casa pentru a oferi credite ieftine consumatorilor, iar noua oferta de la Bancpost demonstreaza acest lucru.

Banca a lansat o promotie la creditele ipotecare, rata dobanzii avand o marja de 2 puncte procentuale peste Robor la 3 luni. Acesta este chiar pragul maxim de costuri prevazut de programul Prima Casa.

Exista insa cateva costuri suplimentare, care urca putin costul total in cazul acestei promotii.

Conditii la acordarea creditului

Clientul trebuie sa achizitioneze nu numai o asigurare de imobil – asa cum se procedeaza in programul Prima Casa – ci si una de viata, plus un pachet de cont curent premium.

De asemenea, clientul trebuie sa isi incaseze salariul intr-un cont la Bancpost.

Creditul ipotecar vine la pachet cu un descoperit de cont sau card de credit, in functie de alegerea clientului. Varianta cu descoperit de cont este mai ieftina, deoarece nu exista taxe suplimentare de administrare.

Chiar si cu aceste costuri suplimentare, oferta este foarte atractiva. Pentru un credit de 200.000 lei pe 30 ani, DAE este de numai 3,87%, ocupand acum primul loc in Topul creditelor imobiliare.

Avansul creste pentru perioade mai mari de 25 ani

Clientii care nu dispun de un avans prea mare, trebuie sa aleaga o perioada de rambursare de pana in 25 ani. In acest caz, avansul minim este de 15% pentru achizitia unui apartament si de 20% la achizitia sau constructia unei case.

La creditele pe perioade mai mari de 25 de ani, avansul minim urca la 25%.

Clientii pot alege o perioada de rambursare de maxim 35 de ani. Expertul Banilor recomanda insa o perioada cat mai scurta, pentru a suporta costuri mai mici pe intreaga perioada de rambursare.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult