Alpha Bank scade avansul minim la 20%

Alpha Bank s-a aliniat la tendinta pietei si a diminuat avansul minim la 20% pentru creditele ipotecare acordate in lei. Costul creditelor cu avans redus este insa mai ridicat, banca favorizand clientii care detin un avans mai consistent.

alpha bank agentie img 2O noua banca si-a revizuit oferta de credite imobiliare, adaptandu-se la conditiile concurentilor. Alpha Bank a diminuat drastic avansul minim la creditele imobiliare.

In cazul creditelor in lei, avansul a coborat de la 30% la 20%, iar la cele in euro – de la 40% la 30%

Cel mai probabil, decizia a fost luata pentru a tine pasul cu concurenta, avand in vedere ca bancile cele mai importante au redus avansul minim la valori similare in ultimele luni.

In trimestrul III, majoritatea bancilor au revizuit decizia de inasprire a standardelor de creditare, in sensul relaxarii acestora, arata rapoartele BNR. La aceasta tendinta a contribuit numarul redus de cereri de dare in plata comparativ cu estimarile initiale.

In acest mod, Alpha Bank reintra pe radarul persoanelor interesate de credite imobiliare. O data cu aceasta schimbare, costul creditelor a fost regandit de catre banca cu capital grecesc. Cele mai ieftine imprumuturi in lei se acorda de catre Alpha Bank pentru clientii care detin un avans de minim 35%.

Marja de dobanda se majoreaza treptat pe masura ce avansul este mai mic, cu pana la 0,5 puncte procentuale.

Incasarea venitului la banca aduce mici beneficii clientilor deoarece beneficiaza de o reducere cu 0,15 puncte procentuale la rata dobanzii.

Expertul Banilor te ajuta sa compari oferta Alpha Bank cu cele ale altor banci in sectiunea Credite Imobiliare. Aici poti efectua calcule personalizate in functie de avansul de care dispui, valoarea locuintei, perioada de creditare si banca unde iti incasezi salariul.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult