Tichete suplimentare in Programul Rabla

Programul Rabla s-a deblocat dupa ce guvernul a decis sa realoce fondurile disponibile. Bugetul acopera aproape 2.000 de prime de casare.

opel corsaNoutatea programului Rabla 2016 a fost introducerea unor subventiii pentru masini electrice si hibride. Aceasta componenta – denumita Rabla Plus – nu a avut deloc succes, deoarece subventiile au ramas neutilizate.

Pentru a doua oara in acest an, fondurile alocate pentru aceasta componenta au fost redirectionate catre programul clasic, unde statul plateste o prima de casare de 6.500 lei la achizitia unei masini noi.

Din 12 octombrie 2016, cumparatorii pot merge din nou la dealerii auto, pentru a se inscrie in program. Pasii de urmat sunt prezentati in Ghidul Programului Rabla.

In urma realocarii fondurilor, bugetul pentru Rabla Clasic a fost suplimentat cu 12 milioane lei. Fondurile ajung pentru 1.846 de tichete electronice.

Tichetele se consuma foarte repede

Interesul pentru programul Rabla Clasic este foarte mare, astfel ca cei interesati ar trebui sa se grabeasca.

Anul acesta “a fost primul an in care tichetele electronice au fost epuizate in mai putin de trei saptamani si primul an in care Ministerul Mediului decide doua suplimentari de buget”, afirma ministrul mediului, Cristiana Pasca Palmer.

Cele doua suplimentari reprezinta de fapt realocari de fonduri de la Rabla Plus (unde nu exista cerere) catre Rabla Clasic.

La realocarea din luna iulie, cele 4.000 de tichete electronice s-au epuizat in cateva zile. Prin urmare, si de aceasta data, este de asteptat sa fie bataie pe aceste noi tichete.

In 2016, programele de subventii se epuizeaza foarte rapid. Aceeasi soarta a avut si programul Casa Verde, unde s-au format cozi pentru depunerea dosarului inca din prima zi.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult