Cum se face plata despagubirilor RCA?

Plata despagubirilor se poate face fie direct catre service-ul auto care ti-a reparat masina, fie asiguratorul iti poate plati o suma de bani, pe care sa o folosesti pentru a achita reparatia.

In cazul in care vrei ca plata sa se faca direct catre service, atunci reparatia se va face in baza notei de constatare, emisa de asigurator. Acest document va contine lista pieselor avariate si solutia recomandata (inlocuire sau reparatie).

Nota de constatare va contine si lista documentelor necesare a fi depuse de pagubit pentru finalizarea dosarului de dauna si efectuarea platii.

De asemenea, asiguratorul poate face o oferta de despagubire in bani si va vira sumele in contul tau bancar. In aceste situatii, iti vei da acordul ca, dupa incasarea sumei respective, nu mai ai nicio pretentie de despagubire. Prin urmare, daca reparatia va costa mai mult, va trebui sa acoperi diferenta din banii proprii.

Atentie
Unii asiguratori incearca sa forteze pagubitii sa accepte despagubirea in regie proprie si le vireaza o suma de bani in contul bancar. Daca suma virata nu este suficienta pentru acoperirea reparatiei, ai la dispozitie 30 de zile pentru a notifica asiguratorul. Dupa acest termen, nu mai poti face nicio contestatie.

Daca nu esti multumit de modul in care este solutionat dosarul de daune, poti face o reclamatie pentru RCA la autoritatea de supraveghere.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult