Programul Rabla: S-au suplimentat tichetele pentru persoane fizice

renault clioMinisterul Mediului a alocat inca 4.000 de tichete Rabla pentru persoanele fizice, pentru a acoperi cererea foarte mare, ce a condus la epuizarea bugetului.

Tichetele Rabla alocate pentru persoanele fizice s-au epuizat in numai 3 saptamani de la inceperea programului.

“Deoarece exista in continuare cereri de la cetateni pentru inscrierea in Rabla Clasic, am decis realocarea fondurilor in interiorul Programului si suplimentarea numarului de tichete electronice”, a precizat ministrul mediului, Cristiana Pasca Palmer.

Suma alocata initial pentru persoane fizice a fost de 100 milioane lei. Acum ministerul a alocat inca 10 milioane lei, prin reducerea bugetului dedicat companiilor.

In urma acestei schimbari, se va subventiona in acest an achizitia de aproximativ  17.000 de autoturisme de catre persoanele fizice.

Programului a creat un sezon al achizitiilor

In cei 12 ani de existenta, acest program a schimbat comportamentul de achizitie al consumatorilor. Majoritatea clientilor amana decizia de achizitie a unei masini noi pana la inceperea programului.

Astfel, o data ce incepe programul, se creeaza un varf de cerere, motiv pentru care si dealerii auto intra intr-o competitie mai puternica si lanseaza aproape la unison promotii.

De aceea, acesta este cel mai bun moment pentru achizitia unei masini noi. Chiar daca nu ai o masina veche pentru casare, dealerii auto s-au specializat in ultimii ani in a pune in legatura proprietarii de rable cu cumparatorii de autoturisme noi.

Fonduri suficiente pentru masini electrice

Marea noutate a programului din 2016 a fost introducerea componentei Rabla Plus, prin care se sustine achizitia de masini electrice.

Aici sunt suficiente fonduri disponibile. Statul plateste o subventie de 20.000 lei celor care isi cumpra o masina 100% electrica. Iar pentru masinile hibride – ajutorul de stat este de 5.000 lei.

In cazul programului Rabla Plus, nu este necesara casarea unei masini vechi, dar exista posibilitatea de a cumula si prima de casare. Mai multe detalii gasiti in Ghidul Programului Rabla.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult