Programul Rabla Clasic este suplimentat cu inca 4.000 de tichete

Programul Rabla Clasic a fost suplimentat cu inca 25 milioane lei, astfel ca alte 4.000 de persoane fizice vor putea beneficia de prima de casare in 2017.

twizy
Renault Twizy

Pe 28 septembrie 2017, Ministerul Mediului a decis suplimentarea programului Rabla Clasic cu inca 25 milioane lei. Cel mai probabil, fondurile au fost realocate din programul Rabla Plus (destinat achizitiei de masini electrice), unde cererea nu este la nivelul asteptarilor.
 
Ministerul estimeaza ca noile fonduri vor ajuta inca 4.000 de persoane fizice sa beneficieze de prima de casare la achizitia unei masini noi.

“Scopul suplimentarii este acela ca numarul de masini care nu polueaza sa creasca, iar prin reinnoirea parcului auto national, se are in vedere, in primul rand, siguranta cetatenilor de drumurile publice, dar si reducerea efectelor poluarii asupra sanatatii populatiei”, afirma ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu.

Reguli noi pentru masinile electrice

Din 2018, Programul Rabla Plus va fi extins si va permite cumpararea si de cvadricicluri electrice. Avand in vedere pretul mai scazut al acestor vehicule, se va limita nivelul subventiei pentru masini electrice la maxim 50% din pretul de achizitie, fara a se depasi echivalentul a 10.000 euro.

In prezent, subventia este de 10.000 euro, fara vreo alta limitare.

Un exemplu de cvadriciclu este modelul Twizy oferit de Renault la un pret de 6.750 euro (fara a include chiria pentru baterie). Acesta un vehicul cu o automomie de pana la 100-120 km, in functie de versiune.

O alta schimbare adusa programului Rabla Plus este eliminarea termenului de 31 decembrie pana la care pot fi emise facturile de achizitie, tinand cont de perioadele mari necesare producatorilor ca sa livreze aceste autoturisme.

Facturile vor fi emise in termenul de 120 de zile de valabilitate a notelor de inscriere, fara sa mai fie conditionata livrarea masinilor pana la sfarsitul anului.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult