Magazine online: Creditele intermediate pot ascunde costuri uriase

Magazinele online sunt foarte competitve atunci cand vand bunuri de larg consum. Nu te baza insa pe ele sa iti gaseasca cel mai ieftin credit. Unele oferte prezentate clientilor au costuri uriase.

Foto: renjith krishnan/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: renjith krishnan/ FreeDigitalPhotos.net

Internetul iti permite sa compari rapid preturile oferite de diverse magazine online pentru acelasi produs si sa iei cea mai buna decizie. Competitia este foarte acerba, retailerii monitorizandu-se constant intre ei, atunci cand isi stabilesc preturile.

Din acest motiv, preturile sunt uneori foarte apropiate, diferentele ajungand nu putine ori sa fie de numai cativa lei pentru un produs care costa chiar si cateva sute de euro.

Promotia la credit nu este ceea ce pare!

Aproape toate magazinele pun la dispozitia cumparatorilor si oferte de credit, prin intermediul unor parteneriate cu bancile si IFN-urile. De aceasta data, competitia aproape ca dispare si nu este exclus sa gasesti oferte de finantare extrem de costisitoare.

De exemplu, una din finantarile oferite de Evomag este cea de la Credius, unde DAE la un credit ajunge aproape 80%. Degeaba ai cautat de zor cea mai ieftina oferta la produsul dorit, daca ajungi in final sa-l cumperi printr-un astfel de credit. Economia de costuri pe care te-ai straduit sa o obtii se evapora din start.

Si la eMag, nu toate ofertele de finantare sunt Best Buy. Chiar daca este prezentat ca o promotie, imprumutul eCredit Classic ajunge sa aiba o DAE de peste 40%. La Altex, creditele de consum online vin cu costuri piperate, DAE trecand si in acest caz de 40%, iar exemplele pot sa continue.

Cerceteaza ofertele de la banci in prealabil

Pentru a nu transforma o promotie intr-o mare cheltuiala, cel mai bine este cauti la fel de atent si oferta de finantare, asa cum ai cautat produsul dorit.

Expertul Banilor iti recomanda sa incepi cautarea din sectiunea Credite nevoi personale, unde gasesti toate ofertele bancilor intr-un format in care imprumuturile pot fi comparate intr-o maniera personalizata, tinand cont de suma de care ai nevoie si de perioada de timp in care vrei sa rambursezi creditul.

De exemplu, pentru un imprumut de 3.000 lei pe 1 an, DAE incepe de la aproape 10%, in cazul ofertelor disponibile la banci. Astfel, o verificare prealabila a costurilor practicate te poate ajuta sa evaluezi mai bine oferta de finantare disponibila la magazin.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult