Cat este prima de stat?

Prima de stat este egala cu 25% din sumele economisite in fiecare an, in limita a 250 euro. Poti incasa prime mai mai daca inchei mai multe contracte de economisire-creditare.

Statul incurajeaza clientii sa economiseasca prin intermediul unei subventii speciale, denumita prima de stat. Nivelul acesteia este in prezent egal cu 25% din sumele economisite in fiecare an calendaristic, fara insa  a depasi echivalentul a 250 euro.

Astfel, pentru a beneficia de nivelul maxim al primei de stat, este suficient de economisesti in fiecare an aproximativ 4.500 lei. Acest lucru inseamna o depunere lunara de 360 lei.

Prima de stat se acorda doar pentru contractele incheiate de clienti cu varsta cuprinsa intre 18 ani si 65 ani.

Atentie
Prima de stat se acorda doar daca economisesti in fiecare an calendaristic. Daca nu depui niciun leu in cursul unui an, nu vei avea dreptul la nicio prima.

In cazul in care poti economisi sume mai mari si vrei sa beneficiezi de o prima de stat suplimentara, poti incheia mai multe contracte de economisire. Legea permite ca atat sotul cat si sotia sa beneficieze separat de cate o prima de stat.

Prin urmare, daca inchei 4 contracte de economisire-creditare si depui 4.500 lei pe an pentru fiecare contract, atunci vei avea dreptul la o prima de 4.500 pe an.

Nu uita!
Toate primele de stat incasate vor fi pierdute in cazul in care soliciti retragerea banilor inainte de 5 ani de la incheierea contractului.

 

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult