Cand poti retrage sumele economisite?

Clientii pot retrage sumele economisite fara sa suporte nicio penalizare abia dupa minim 5 ani de la semnarea contractului. Retragerea banilor mai devreme iti poate aduce pierderi.

Primele de stat sunt platite clientilor doar dupa justificarea utilizarii soldului economisit in domeniul locativ si numai dupa ce au trecut minim 5 ani de la incheierea contractului.

Retragerea sumelor inainte de acest termen (chiar si partial), duce la pierderea primelor de stat. Astfel, avantajul acestor produse scade semnificativ. Daca retragerea are loc la un interval prea scurt de la semnarea contractului, este foarte posibil ca dobanda platita de banca sa nu acopere nici macar comisionul de deschidere. Astfel, clientul iese in pierdere.

Costurile suportate de client pot creste in cazul in care solicita retragerea imediata a bancilor. In acest caz, bancile aplica un comision suplimentar de aproximativ 1% din soldul economisit. Acest comision poate fi evitat, daca soliciti ca plata sa se faca in termen de 3 luni de la depunerea cererii.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult