Prima Casa are garantii pentru inca 5.000 de credite

Foto: Danilo Rizzuti/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Danilo Rizzuti/ FreeDigitalPhotos.net

Guvernul a aprobat majorarea bugetului alocat in 2014 pentru programul Prima Casa, astfel ca bancile au fonduri la dispozitie pentru a acorda inca 5.000 de credite in acest an.

Anunt sponsorizat

Alege creditul imobiliar Casa Ta de la Raiffeisen Bank si ai reducere aniversara de 20% la dobanda.

Bugetul suplimentar pentru garantii de stat este de 400,5 milioane lei, fondurile fiind redirectionate de la un program pentru sprijinirea accesarii de fonduri europene.

Guvernul si-a motivat decizia prin faptul ca – in lipsa unei suplimentari – multe persoane nu mai puteau primi credite, riscand sa piarda avansul dat.

Fondul de garantare (FNGCIMM) a precizat ca, in aceasta perioada, programul a cunoscut o crestere peste asteptari a numarului de solicitari, mai multe banci epuizand plafonul alocat.

Decizia de realocarea a garantiilor ANL in luna septembrie 2014 nu a fost suficienta, semnaleaza FNGCIMM.

In acest an, bancile au acordat aproximativ 20.500 de credite Prima Casa, in valoare de 736 milioane euro. De la lansarea programului in 2009, s-au emis 126.200 de garantii pentru credite in valoare de 4,8 miliarde euro.

2 Comentarii
  • PENTRU PERSOANE CARE LUCREAZA AN AFARA SE DAU CREDITE

    • Inca nu a fost aprobat de guvern proiectul de hotarare ce prevede extinderea programului Prima Casa si pentru romanii care lucreaza in strainatate.

Comentariile sunt inchise.