Volksbank ajuta clientii cu credite in franci

volksbank branch1Volksbank ofera clientilor cu credite in franci elvetieni un curs de schimb prefential pentru o perioada de 3 luni. Prin aceasta masura, banca suporta costul generat de deprecierea recenta a leului fata de franc.

“Pentru a veni in ajutorul clientilor sai, Volksbank Romania a decis sa mentina pe o perioada de 3 luni (intre 20 ianuarie 2015 si 17 aprilie 2015) un curs valutar fix de 3,8035 lei pentru 1 CHF”, se arata intr-un comunicat emis de banca. Acesta era cursul de schimb al bancii din ultima zi a anului 2014.

Banca suporta deprecierea recenta a leului

Cursul preferential va fi folosit pentru platile urmatoarelor 3 rate lunare datorate de clienti. Acest curs este cu 17,5% sub cursul anuntat de BNR luni, 19 ianuarie 2015 – de 4,4716 RON/CHF.

Oferta se aplica tuturor clientilor Volksbank cu imprumuturi in franci elvetieni, fiind destinata in mod exclusiv pentru plata a 3 rate lunare si a oricaror sume restante.

Acest curs este aplicabil tranzactiilor de schimb valutar din lei in franci, efectuate la casele de schimb valutar din unitatile Volksbank sau prin platforma de online banking a bancii.

Volksbank pregateste o solutie definitiva pentru creditele in franci

“Prin intermediul acestei masuri, le oferim clientilor nostri cel mai bun suport pana la stabilizarea conditiilor de pe piata valutara, anuland in intregime efectul negativ al exploziei recente inregistrate de francul elvetian”, afirma presedintele bancii, Benoit Catel.

El spune ca, in urmatoarele 3 luni, banca va elabora o solutie pe termen lung pentru clienti, astfel incat sa rezolve problema imprumuturilor in franci elvetieni.

Volksbank este a doua banca – dupa OTP Bank – care isi asuma o parte din costul deprecierii francului elvetian, cu scopul de a ajuta clientii sa depaseasca actuala conjunctura nefavorabila. Aceasta este de fapt singura solutie viabila in acest moment.

Printre bancile care au acordat credite in franci dar nu au anuntat pana acum nicio masura se numara Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Credit Europe Bank si Millennium Bank. Prin urmare, foarte multi clienti inca asteapta o solutie.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult