Vesti bune pentru clientii cu dosar de dauna la Euroins

asf3Persoanele care au un dosar de dauna deschis la Euroins primesc o veste buna deoarece ASF tocmai a aprobat planul de redresare financiara propus de conducerea societatii.

Piata asigurarilor este intr-un proces de curatare, iar societatile care vand RCA ieftin sunt luate de ceva timp in vizor de autoritatea de supraveghere.

In urma cu o luna, ASF a anuntat deschiderea procedurii de redresare financiara pentru societatea Euroins, din cauza nivelului scazut de capitalizare.

Toate politele emise de societate sunt inca valabile, insa acest lucru nu este prea imbucurator pentru pagubitii care au de incasat bani de la Euroins, prin deschiderea unui dosar de dauna.

Actionarii vin cu bani de acasa

Pe 19 noiembrie 2015, ASF a precizat insa ca a aprobat planul de redresare financiara, pe termen de un an, propus de Euroins.

Acest plan cuprinde un pachet de masuri ce include si doua majorari de capital in valoare totala de 400 milioane lei: 200 de milioane de lei pana la 31 decembrie 2015 (operatiune pentru care societatea a depus in luna octombrie 2015, documentatia la Registrul Comertului), respectiv 200 milioane de lei in semestrul II din 2016.

Faptul ca actionarii pompeaza noi bani in societate denota interesul acestora pentru a face activitatea viabila. Acest lucru este un aspect pozitiv pentru toate persoanele care au de incasat despagubiri de la Euroins.

Cazul Astra trebuie evitat

Este foarte important ca se evita ca societatea sa ajunga in situatia Astra, unde ASF a cerut falimentul societatii.

Decizia ASF face insa victime deoarece pagubitii asteapta de luni bune sa-si primeasca sumele cuvenite, dar acest lucru nu se intampla. Mai mult, politele RCA emise de Astra continua sa fie valabile, astfel ca numarul pagubitilor creste de la o zi la alta.

Fondul de Garantare al Asiguratilor a preluat toate dosarele de dauna ale Astra, insa nu poate incepe plata despagubirilor pana cand nu se pronunta o sentinta definitiva de catre instanta cu privire la falimentul societatii. Pana acum Tribunalul Bucuresti a amanat de 3 ori luarea unei hotarari, prelungind problemele consumatorilor.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult