Uniqa Asigurari are intarzieri la plata despagubirilor

reparatii-service-auto-img
Foto: Surachai/ FreeDigitalPhotos.net

Doua service-uri auto din Timisoara cer falimentul Uniqa Asigurari, deoarece societatea are intarzieri la plata reparatiilor. ExpertulBanilor.ro iti prezinta problemele aparute.

Societatile Paint System Service si Autodarius Car Service din Timisoara au inaintat cereri pentru deschiderea procedurii de faliment pentru Uniqa Asigurari, conform informatiilor furnizate de Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Sumele datorate se ridica la aproximativ 30.000 euro, aferente reparatiilor pe politele RCA si Casco.

Legea prevede ca despagubirile pentru reparatiile pe RCA trebuie platite in maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document. Service-urile acuza acumularea unor restante de cateva luni, unele datand chiar din martie 2012.

“Desi am incercat gasirea unor solutii de rezolvare amiabila ale platilor acestor dosare de dauna cu Directorul de daune al societatii de asigurari intr-un termen rezonabil de timp, acesta a preferat sa ma asigure de grija pe care Uniqa Asigurari o are fata de asiguratii/pagubitii sai, fara insa, sa achite plata dosarelor de dauna”, a precizat  Cristian Muntean, director al ASSAI.

Uniqa nu mai prezinta situatia la zi a reclamatiilor

In paralel, ASSAI a trimis o notificare catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), prin care sesizeaza nerespectarea obligatiilor de transparenta de catre Uniqa Asigurari. Conform prevederilor legale, societatile de asigurare sunt obligate sa posteze pe propriile website-uri situatia reclamatiilor primite.

Plangerile primile in luna anterioara, trebuie afisate de site in primele 5 zile ale lunii in curs. In cazul Uniqa Asigurari, ASSAI atrage atentia ca in prezent, cele mai recente informatii sunt aferente lunii septembrie (situatia fiind neschimbata la data publicarii acestui articol).

ASSAI semnaleaza ca aceasta lipsa de transparenta are loc in preajma campaniei din luna decembrie, cand multe polite RCA se apropie de expirare si trebuie reinnoite.

Nu este prima oara cand service-urile auto semnleaza intarzieri la plata reparatiilor. In anul trecut, acestea au cerut falimentul Euroins pentru neplata despaguburilor, iar in acest an, ASF a declansat o investigatie ampla, care s-a soldat cu interzicerea emiterii de polite RCA Euroins pentru o scurta perioada.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult