UniCredit: Depozitele fara prelungire automata sunt total neatractive

unicredit-sediuPersoanele care fac depozite la UniCredit trebuie sa aleaga prelungirea automata a depozitului la scadenta pentru a primi o dobanda decenta. In caz contrar, dobanzile sunt foarte mici.

Unicredit Tiriac Bank stabileste dobanzile la depozite, in functie de optiunea de prelungire automata. Cei care aleg ca la scadenta, depozitul sa fie reinnoit pentru o perioada similara, vor beneficia de dobanzi cat de cat decente.

Pentru un depozit pe 3 luni, rata dobanzii porneste de la 1,1% si poate urca pana la 1,35%, in functie de suma depusa. In topul dobanzilor la depozite, aceste randamente sunt printre cele mai mici din piata.

Merita semnalat ca UniCredit nu s-a remarcat in mod special prin practicarea unor dobanzi inalte la depozite, pozitionandu-se in partea inferioara a clasamentului. Prin urmare, clientii nu ales aceasta banca pentru castigurile mari pe care le ofera la produsele de economisire.

Dar dobanzile oferite la depozitele fara prelungire automata s-au decuplat cu mult fata de concurenta.

Dobanda de 0,01% la depozit

Pentru depozitul pe 1 luna, rata dobanzii este cuprinsa acum intre 0,1-0,2%, daca nu se alege optiunea de prelungire automata.

Daca selectam scadenta de 3 luni, castigul urca usor, pana la 0,55-0,70%. Dobanzile pot ajunge pana la 0,75-0,90%, daca perioada aleasa de economisire este de 1 an.

Aceeasi soarta au avut si dobanzile in euro. Depozitul pe 1 luna are o dobanda de numai 0,01%. La un depozit pe 1 an, dobanda abia ajunge la 0,3%, pentru depuneri mai mari de 100.000 euro.

In aceste conditii, clientii ar trebuie sa aleaga cu prioritate depozitele cu prelungire automata, unde remuneratia oferita de banca este comparabila cu cea a altor banci. Evident, vorbim de bancile cu cele mai mici dobanzi de pe piata.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult