Cat de repede pot incasa banii?

Banii din depozitele bancare pot fi accesati oricand, in timp de investitiile in titluri de stat necesita cateva zile pentru a fi lichidate, astfel incat banii sa fie la dispozitia ta.

Depozitele la termen pot fi retrase anticipat oricand, iar banii ajung imediat in contul tau bancar. De acolo, poti face transferuri bancare, poti retrage banii in numerar de la ghiseu sau de la bancomat, daca ai un card atasat contului.

In cazul in care vrei sa retragi in cash sume mari de bani, s-ar putea sa fie nevoie de 1-2 zile de asteptare, deoarece bancile impun o perioada de preaviz pentru a colecta numerar necesar.

Insa, daca vrei sa lichidezi o investitie in titluri de stat, trebuie mai intai sa plasezi un ordin de vanzare la bursa. Ulterior, tranzactia se proceseaza in 2 zile lucratoare, dupa care banii vor ajunge in contul deschis la societatea de investitii.

Trebuie apoi sa faci cerere la societatea de investitii ca sa-ti se vireze banii in contul bancar, proces care dureaza minim 1 zi lucratoare. Abia dupa ce banii ajung in contul bancar, poti dispune de ei asa cum doresti.

Perioada de asteptare nu este semnificativ de lunga, dar e bine sa ai in vedere ca trebuie sa astepti minim 3 zile lucratoare pana cand banii investiti in titluri de stat vor fi la dispozitia ta.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult