Vanzari de tichete Rabla: Cum evitam tepele?

Foto: adamr/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: adamr/ FreeDigitalPhotos.net

Prima de casare este stabilita la 6.500 lei in acest an, cel mai mare nivel de cand exista programul Rabla. ExpertulBanilor.ro iti arata la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi tichete Rabla.

Niciodata prima de casare din programul Rabla nu a atins un nivel atat de ridicat. De la 3.000 lei cat se platea la inceputul programului pentru o masina veche, acum statul ofera 6.500 lei pentru o rabla mai veche de 10 ani.

Prima de casare se plateste insa doar atunci cand se cumpara un autoturism nou. Multe persoane nu isi permit sa cumpere o masina noua, dar vor sa beneficieze de acest program pentru a vinde Dacia veche la un pret mai bun.

Pe site-urile de anunturi, in anii anteriori, existau foarte multe oferte pentru vanzarea de tichete Rabla, preturile variind de la 1.200 – 2.000 lei pentru un tichet.

Acum insa tichetul valoreaza de 2 ori mai mult, astfel ca si interesul speculatorilor va fi mai mare. Preturile vor creste asadar, iar tichetele se pot vinde cu 3.000-4.000 lei.

In acest an, Autoritatea Fondului de Mediu (AFM) a luat masuri pentru a stopa specula cu tichete Rabla. Daca nu le cunosti, poti deveni victima lor.
 

1

Valabilitatea tichetului Rabla este de maxim 45 zile lucratoare de la data emiterii

Prin urmare este foarte important sa verifici data emiterii tichetului, pentru a nu te trezi in situatia ca ai platit bani pentru tichet expirat sau care expira in cateva zile. Daca un tichet se vinde foarte ieftin este posibil ca el sa fie aproape de expirare.

Atentie
Temenul de expirare este de 45 de zile lucratoare, ceea ce inseamna ca tichetul este valabil aproximativ 2 luni de la data emiterii.

Pentru a nu avea probleme, este recomandat sa nu cumperi un tichet care expira mai devreme de 30 zile. Este posibil ca dealerul sa nu aiba masina dorita pe stoc si sa dureze o perioada pana cand va fi livrata.

2

Solicita certificatul de atestare fiscala al proprietarului rablei

Prima de casare se acorda doar pentru persoanele care nu inregistreaza restante la plata taxelor catre autoritatile locale. In acest sens, ai nevoie de un certificat de atestare fiscala al proprietarului rablei, din care sa reiasa ca acesta nu are restante. Daca nu si-a platit taxele locale, nu vei putea beneficia de prima de casare.

Atentie
Certificatul de atestare fiscala este emis de autoritatile locale si este valabil doar in luna in care se emite. Daca este emis dupa data de 25 a lunii in curs, este valabil pana la sfarsitul lunii urmatoare.

Pentru a vedea pasii de urmat in achizitia unei masini noi, ExpertulBanilor.ro iti pune la dispozitie Ghidul Programului Rabla.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult