Si Bancpost scade dobanda la creditele in franci

bancpost 1Bancpost a urmat exemplul celorlalte banci si a operat o actualizare a dobanzilor la creditele in franci, inainte de termen. Acest lucru a condus la reducerea dobanzilor cu 0,8%.

La creditele cu dobanda variabila, dobanda se actualizeaza in functie de indicele de referinta la termene prestabilite. De cele mai multe ori, operatiunea se face trimestrial.

Bancpost a decis sa actualizeze dobanzile mai devreme la creditele in franci, respectiv in data de 29 ianuarie 2015. Masura este favorabila clientilor, deoarece intre timp indicele de referinta – LIBOR CHF – s-a diminuat cu 0,8%.

In acest mod, banca afirma ca sustine clientii sa faca fata mai usor cresterii cursului de schimb, din ultima perioada.

In plus, Bancpost informeaza ca pune la dipozitia clientilor care nu mai pot face fata ratelor solutii individuale, cum ar fi restructurarea, conversia de moneda si prelungirea perioadei de creditare.

Bancpost este a 7-a banca ce anunta masuri speciale pentru clientii cu credite in CHF, dupa ce cursul francului fata de leu a crescut cu aproape 20%.

Acest gen de reactii a fost incurajat si de banca centrala, care s-a aratat impotriva unei legi prin care sa se ajute toti clientii cu credite in franci.

BNR sustine gasirea unor solutii individuale intre banci si clienti, iar institutiile de credit se pare ca urmeaza aceasta recomandare. Avand in vedere ca s-au avansat propuneri de conversie a creditelor la cursul istoric, aceasta grija subita a bancilor pentru clienti este un bun mijloc de a influenta opinia publica si a convinge Parlamentul ca “solutiile individuale” pot da rezultate.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult