Salariul brut al demnitarilor urca la 20.000 lei

Gabriel Oprea - prim-ministru interimar
Gabriel Oprea – prim-ministru interimar

Guvernul a decis sa majoreze de cateva ori salariile demnitarilor – presedinte, prim-ministru, ministri si alti birocrati – care urmeaza sa castige din bani publici aproximativ 20.000 lei pe luna.

Bugetul de stat a scapat de constrangerile generate de criza financiara, iar guvernul s-a gandit ca e timpul sa reinceapa sa acorde majorari salariale.

Pe principiul cine imparte parte isi face, guvernul s-a gandit sa inceapa acest demers cu demnitarii. Fara prea multe calcule si dezbateri publici, s-a emis o ordonanta de urgenta prin care lefurile publice urca de cateva ori pentru cei aflati la putere.

Mai jos este lista salariilor brute ce urmeaza sa fie platite din august 2015:

  • presedintele Romaniei, Senatului si Camerei Deputatilor, primul-ministru: 21.540 lei
  • vice-prim-ministru: 20.000 lei
  • vicepresedintii, secretarii si chestorii de la Senat si Camera Deputatilor: 19.055 lei
  • ministrii, ministrii-delegati, consilierii prezidentiali, secretarul general al guvernului si seful Cancelariei: 19.055 lei
  • Avocatul Poporului, presedintele Consiliului Legislativ si al Curtii de Conturi si directorii de la serviciile secrete: 19.055 lei.

 

Ordonanta a fost semnata de prim-ministru interimar, Gabriel Oprea, ministrul muncii Rovana Plumb si ministrul de finante Eugen Teodorovici. Prin urmare, toti semnatarii vor beneficia de pe urma acestui act.
 
Moda salariilor mari in sectorul public vine din zona financiara. Intr-o tara unde salariul mediu brut pe economie este de 2.500 lei (echivalentul a 550 euro), sefii autoritatilor de supraveghere isi dau singuri (la fel ca demnitarii) lefuri de aproape 10.000 euro pe luna.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult