5 drepturi la reparatia masinii pe polita RCA?

Daca ti-a fost lovita masina din vina unui alt sofer, vei putea folosi polita RCA a acestuia pentru a-ti repara autoturismul la service-ul la care doresti. Expertul Banilor iti prezinta drepturile legale de care beneficiezi.

Atunci cand vrei sa-ti repari masina pe polita RCA, societatile de asigurare pot incearca sa gaseasca diverse pretexte pentru a nu plati cheltuielile de reparatie, pentru a amana plata sau pentru a te convinge sa alegi un service de mana a doua.

Nu trebuie sa accepti astfel de situatii deoarece legea este de partea ta si este dreptul tau unde alegi sa iti repari autoturismul.

Expertul Banilor iti arata care sunt drepturile de care beneficiezi, conform normelor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor:

  • poti solicita despagubiri si inainte de efectuarea reparatiei;
  • cuantumul despagubirii se stabileste in functie de preturile practicate de service-urile auto;
  • ai dreptul sa iti repari masina la orice service doresti, indiferent daca se afla sau nu pe lista service-urilor cu care societatea are conventii de colaborare;
  • plata dosarului de dauna trebuie efectuata in maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei
  • daca are suspiciuni intemeiate, asiguratorul poate solicita efectuarea unor investigatii suplimentare cu privire la producerea accidentului, care nu pot dura mai mult de 3 luni de la data avizarii daunei.

 

Daca asiguratorul incalca vreunul din aceste drepturi, depune o reclamatie la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult