Raiffeisen ieftineste platile prin internet banking

raiffeisen-img4Raiffeisen Bank va ieftini platile efectuate prin internet banking. Operatiunile la ghiseu se scumpesc, precum si administrarea cardului de debit.

Noua grila de comisioane pentru conturile curente deschise la Raiffeisen Bank intra in vigoare de la 17 martie 2015.

Comisioane mai mici la internet banking

Cele mai importante schimbari se produc la nivelul operatiunilor de plati, derulate prin internet si mobile banking.

  • La platile inter-bancare (viramente catre conturi deschise la alte banci), platile mai mici de 500 lei vor costa 2 lei. Platile de valori mai mari, vor avea un comision de 4 lei. La aceste tarife se adauga comisionul Transfond de 0,51 lei pe tranzactie.
  • La platile intra-bancare (viramente catre conturi deschise la Raiffeisen Bank), reducerile de comisioane nu vor fi resimtite prea mult de clienti. Banca a ieftinit doar platile de valori mai mari de 5.000 lei, care nu sunt atat de frecvent utilizate de catre clienti.

 

Aceleasi tarife se aplica si pentru operatiunile prin mobile banking (Smart Mobile). In plus, banca renuntat la abonamentul lunar de 4 lei pentru acest serviciu.

La internet banking, clientii vor continua insa sa achite mai departe un abonament de 4 lei pe luna.

Platile la ghiseu se scumpesc

Clientii Raiffeisen care obisnuiesc sa faca plati frecvente la ghiseu prin ordine de plata ar trebui sa ia in calcul achizitionarea unui abonament la internet banking. Banca doreste sa descurajeze aceste tranzactii, motiv pentru care a majorat comisioanele.

Platile inter-bancare, comisionul a devenit de 9 lei pentru orice tranzactie mai mica de 500 lei si de 12 lei pentru tranzactii de valori mai mari. Majorari similare au avut loc si la platile intra-bancare la ghiseu.

Taxa de administrare mai mare la carduri

O alta modificare importanta este majorarea de la 5 lei la 10 lei a taxei de administrare pentru cardurile de debit Visa, Maestro si MasterCard.  Aceasta majorare nu va fi resimtita de clientii care au achizitionat pachete de cont curent.

Pe de alta parte, Raiffeisen a eliminat taxa de regenerare a codului PIN.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult