Rabla 2016 ar urma sa inceapa in luna iunie

dacia sanderoProgramul Rabla 2016 incepe cu intarziere in acest an, inscrierea la un dealer auto urmand sa fie posibila, cel mai probabil, din luna iunie.

Autoritea Fondului pentru Mediu (AFM) a anuntat deschiderea sesiunii de depunere a dosarelor in vederea validarii dealerilor auto, care doresc sa participe in program. Dosarele urmeaza sa fie depuse in perioada 30 mai – 3 iunie 2016.

Abia dupa aprobarea dealerilor auto de catre AFM, programul poate sa inceapa efectiv. Estimam ca acest lucru se va produce in prima parte a lunii iunie.

Persoanele care doresc sa isi caseze masina veche primesc de la stat o prima de 6.500 lei, care poate fi utilizata pentru achizitia unui autoturism nou.

Suplimentar, se poate acorda un eco-bonus de 750 lei, daca emisiile sunt mai mici de 100 grame/km si inca 1.500 lei pentru masinile cu sistem de propulsie hibrid.

Subventii majore pentru masinile nepoluante

Principala schimare introdusa in 2016 este introducerea programului Rabla Plus, prin care se acorda subventii foarte mari, exclusiv pentru masinile electrice si hibride.

Eco-tichetul poate ajunge la 5.000 lei, daca autoturismul hibrid are emisii mai mici de 50 grame/km. Mai mult, pentru masinile electrice, statul acorda un eco-tichet de 20.000 lei.

In programul Rabla Plus, prima de casare se poate cumula cu un singur eco-tichet.

Guvernul a alocat in 2016 fonduri de 140 milioane lei pentru programul Rabla, prin care se va subventiona achizitia a 20.000 de autoturisme. Pentru Rabla Plus, bugetul alocat este de 75 milioane lei, din care se acopera doar eco-tichetul.

Mai multe detalii despre procedura de achizitie a unei masini noi, poti gasi in Ghidul Programului Rabla.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult