Rabla 2015 are o noua schema pentru eco-bonus

golf ecoSistemul de eco-bonus din programul Rabla 2015 a fost modificat fata de varianta originala. Sunt favorizate masinile cu tehnologie mai avansata, dar care sunt mai scumpe.

Autoritatea Fondului pentru Mediu (AFM) a anuntat ca sistemul de eco-bonus ce va fi practicat in programul Rabla 2015 a suferit modificari, fata de versiunea initiala.

Cea mai importanta schimbare este renuntarea la acordarea eco-bonusului pentru masinile Euro 6. Acest bonus urma sa fie acordat pentru masinile inmatriculate pana la sfarsitul lunii august 2015, cand norma Euro 6 devine obligatorie.

Totodata, s-a modificat si valoarea eco-bonus-ului. Anterior, acesta era planificat sa valoreze 1.500 lei, un client putand cumula maxim 2 eco-bonusuri.

In noua formula, eco-bonusul este diferentiat in functie de tehnologia utilizata:

  • 750 lei pentru autoturismele care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt;
  • 1.500 lei la achizitionarea unui autoturism cu sistem de propulsie hibrid;
  • 2.500 lei pentru la achizitionarea unui autoturism nou electric hibrid.

 

In continuare, un cumparator se poate califica pentru maxim 2 eco-bonus-uri.

“Decizia de modificare a valorii eco-bonus-urilor a venit in urma consultarii cu toti factorii interesati de acest program”, a precizat Gratiela Gavrilescu, ministrul mediului. Ea a declarat ca in 2016, guvernul isi propune un program 100% ecologic.

Programul ar putea demara la jumatatea lunii aprilie

Rabla 2015 ar urma sa inceapa undeva la mijlocul lunii aprilie, avand in vedere ca acum ne aflam in etapa in care se selecteaza dealerii si producatorii auto ce doresc sa participe in program. Acestia trebuie sa depuna dosarele de validare pana pe 10 aprilie 2015.

Dupa finalizarea acestei etape, persoanele fizice interesate vor putea merge la dealerii auto inscrisi pentru a putea cumpara o masina. Pasii pentru achizitia unui autoturism sunt prezentati in Ghidul Programului Rabla.

In acest an au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoanele fizice, valoarea unui tichet fiind de 6.500 lei.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult