Provident ofera credite cu cost zero pentru clientii cu risc redus

Provident a lansat o camanie promotionala prin care ofera credite cu costuri zero, insa conditiile de eligibilitate sunt foarte stricte. Doar clientii cu risc redus pot beneficia de aceasta oferta.

provident zeroCreditele rapide au in mod obisnuit costuri foarte mari, insa promotiile derulate de institutiile financiare se situeaza la capatul opus. Primul imprumut este la promotie si are costuri zero.

Provident Financial deruleaza prima campanie de acest tip, iar pana pe 11 iulie 2017, primul credit este gratuit. Spre deosebire de competitie, insa, oferta nu este valabila pentru orice solicitant.

Criterii stricte la acordarea creditului

Promotia se adreseaza doar clientilor cu profil de risc foarte mic, finantatorul impunand conditii similare cu cele ale bancilor:
–    gradul de indatorare este de maxim 30%
–    clientul a obtinut in ultimii 4 ani un credit de la o banca sau alta institutie financiara, care furnizeaza date la Biroul de Credit
–    solicitantul nu are intarzieri la plata ratelor in ultimii 4 ani
–    venitul minim lunar este de 900 lei
–    consumatorul are un risc de plata redus, conform normelor interne de creditare ale Provident.

Asa cum se observa, creditul cu costuri zero este foarte greu de obtinut, deoarece trebuie sa faci dovada ca in ultimii 4 ani ai rambursat fara probleme un alt credit.

In plus, oferta nu este destinata clientilor Provident, decat daca au rambursat integral un credit in urma cu mai mult de 26 de saptamani de la data campaniei.

Valoarea creditului din promotie este cuprinsa intre 2.000 si 4.000 lei, iar perioada de rambursare este fixa, de 12 saptamani.

Prima campanie responsabila de credite gratuite
 
Criteriile foarte stricte pe care Provident le impune in aceasta campanie nu reprezinta insa un aspect negativ. Dimpotriva, este o campanie mult mai responsabila.

Este foarte bine ca finantatorul evalueaza corect capacitatea de rambursare a solicitantilor. In acest fel, consumatorul este protejat de capcana rostogolirii creditului, daca nu-l poate rambursa.

In cazul in care obtii un credit rapid cu costuri zero, iar la scadenta nu poti rambursa integral imprumutul, atunci creditul se va prelungi pe o perioada similara, dar la cele mai mari costuri din piata.

Clientul trece in acest caz de la extaz – ca a obtinut un credit gratuit – la agonie – creditul sau a devenit peste cateva zile enorm de scump, DAE trecand lejer de 1 000%. Creditul gratuit este in acest scenariu o capcana pentru consumator.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult