Programul pentru restructurarea creditelor, pe intelesul tuturor

Foto: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net
Foto: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

ExpertulBanilor.ro iti arata cum functioneaza programul de stat pentru restructurarea creditelor si te ajuta sa simulezi ce efecte va avea restructurarea asupra costurilor si graficului de rambursare.

Guvernul Ponta a adoptat recent un program care ajuta persoanele ce se confrunta cu dificultati la rambursarea creditelor. Programul poate fi accesat atat de persoanele care nu au restante, cat si de cele care au acumulat intarzieri la plata ratelor, dar nu mai mari de 90 zile.

Prin accesarea acestui program, clientii isi pot reduce rata lunara, cu pana la 35%. Aceasta rata redusa se poate aplica pe o perioada de maxim 2 ani.

Ulterior, dupa ce expira perioada cu rate reduse, clientul beneficiaza de o deducere fiscala in perioada 2016-2017. In acest mod, va plati un impozit pe venit mai mic, astfel ca va avea un venit net mai mare la dispozitie, cu care poate achita mai usor rata.

Dupa ce se incheie si aceasta facilitate fiscala, creditul urmeaza sa fie rambursat mai departe, in conditii normale.

ExpertulBanilor.ro te ajuta sa intelegi mai usor toate aceste proceduri, cu ajutorul unui ghid dedicat programului Electorata (asa cum a fost botezat in media). Acesta prezinta:

  • cine poate participa in program
  • cum se restructureaza creditul
  • cum se acorda deducerea fiscala
  • care sunt avantajele

 

Simulator
Poti simula efectele acestui program asupra propriului credit, cu ajutorul Calculatorului pentru credite restructurare. Acesta iti arata cum se va modifica graficul de rambursare si care vor fi costurile totale.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult