Probleme majore la reparatia masinii cu RCA Euroins

Soferii care au suferit pagube in urma unui accident provocat de un autoturism cu polita RCA emisa de Euroins se confrunta cu mari probleme la reparatia masinii, avertizeaza asociatia service-urilor auto. Aceasta spune ca despagubirile avizate sunt prea mici, iar daunele se platesc cu mari intarzieri.

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a tras un semnal de alarma cu privire la reparatiile auto in baza politelor emise de Euroins

Clientii sunt impinsi catre “piata neagra”

“Situatia societatii Euroins este una fara precedent pe piata romaneasca, care pe langa neplata dosarelor de dauna, implementeaza in prezent plata despagubirii directe catre client, fara a tine cont de costurile reale de reparatie ale autovehiculelor avariate”, se precizeaza in comunicatul asociatiei.

Astfel, clientii primesc despagubiri prea mici, care nu acopera costul real al reparatiilor intr-un service autorizat. In acest mod, asiguratorul impinge clientii spre “piata neagra”.

Clientii care apeleaza la astfel de service-uri nu vor beneficia insa de garantie, astfel ca risca sa suporte consecintele unei reparatii de proasta calitate. Acest lucru poate pune in pericol chiar siguranta in trafic, apreciaza reprezentantii asociatiei de profil.

Directorul asociatiei, Cristian Muntean spune ca majoritatea conventiilor de colaborare incheiate intre service-urile auto si Euroins nu isi mai produc efectele, din cauza intarzierilor uriase la plata facturilor. Astfel, pagubitii vor gasi cu greutate un service care sa mai accepte sa repare masina, prin decontare pe polita RCA.

Ei vor fi nevoiti sa isi achite reparatia cu banii proprii, daca doresc sa isi repare masina la unul din service-urile, membre ale asociatiei.

Reclamatie la CSA, singura solutie pentru clienti

Problemele reparatiilor pe polita RCA persista de mult timp, ele fiind incurajate de lipsa unor actiuni ferme din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Unii asiguratori si-au facut un model de business in a oferi polite RCA foarte ieftine si a plati despagubiri mici, prin proceduri incorecte la avizarea dosarelor de dauna.

Singura solutie pentru persoanele care se confrunta cu astfel de situatii este sa reclame asiguratorul la CSA. In majoritatea cazurilor, clientii primesc rezolutii favorabile din partea Comisiei, care obliga asiguratorul sa achite despagubirile juste. Aceasta procedura necesita insa o perioada de asteptare mai lunga, ceea ce inseamna ca masina va ramane avariata ceva timp.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult