Prima Casa are garantii pentru inca 5.000 de credite

Foto: Danilo Rizzuti/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Danilo Rizzuti/ FreeDigitalPhotos.net

Guvernul a aprobat majorarea bugetului alocat in 2014 pentru programul Prima Casa, astfel ca bancile au fonduri la dispozitie pentru a acorda inca 5.000 de credite in acest an.

Bugetul suplimentar pentru garantii de stat este de 400,5 milioane lei, fondurile fiind redirectionate de la un program pentru sprijinirea accesarii de fonduri europene.

Guvernul si-a motivat decizia prin faptul ca – in lipsa unei suplimentari – multe persoane nu mai puteau primi credite, riscand sa piarda avansul dat.

Fondul de garantare (FNGCIMM) a precizat ca, in aceasta perioada, programul a cunoscut o crestere peste asteptari a numarului de solicitari, mai multe banci epuizand plafonul alocat.

Decizia de realocarea a garantiilor ANL in luna septembrie 2014 nu a fost suficienta, semnaleaza FNGCIMM.

In acest an, bancile au acordat aproximativ 20.500 de credite Prima Casa, in valoare de 736 milioane euro. De la lansarea programului in 2009, s-au emis 126.200 de garantii pentru credite in valoare de 4,8 miliarde euro.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

2 Comentarii
  • PENTRU PERSOANE CARE LUCREAZA AN AFARA SE DAU CREDITE

    • Inca nu a fost aprobat de guvern proiectul de hotarare ce prevede extinderea programului Prima Casa si pentru romanii care lucreaza in strainatate.

Comentariile sunt inchise.