Prescriptie executare silita: Restantele mai vechi de 3 ani sunt anulate

Banca sau firma de recuperare de creante are la dispozitie 3 ani pentru a incepe executarea silita a clientului, daca acesta nu mai poate plati ratele. Dupa aceasta perioada, datoria se prescrie.

Anunt sponsorizat

Dobanzi cum se cuvine pentru economiile tale! Deschide un depozit online cu 4,25% dobanda.

Termenul de 3 ani incepe de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, conform contractului de credit.

In cazul in care ai restante mai vechi de 3 ani, iar banca sau o firma de recuperere de creante te ameninta cu executarea silita, este foarte important sa nu faci nicio plata.

Orice plata partiala va fi interpetata ca o recunoastere a datoriei, iar prescriptia va fi anulata. Astfel, recuperatorii vor avea inca 3 ani la dispozitie ca sa inceapa executarea silita.

Conform Codului de Procedura Civila, cursul prescriptiei se intrerupe la data indeplinirii de catre debitor a oricarui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu, ori a recunoasterii in orice alt mod, a datoriei.

Faptul ca banca sau firma de recuperare te-a notificat periodic de aceasta datoriei neplatita, acest lucru nu duce la intreruperea cursului prescriptiei. Pescriptia se intrerupe doar daca se depune un dosar de executare silita sau daca finantatorul a fost impiedicat sa ceara executarea silita din cauza unor motive temeince.

De cele mai multe ori, firmele de recuperare este posibil sa te dezinformeze si sa te ameninte cu consecinte extrem de dure pentru a te forta sa faci o prima plata.

Foto: FreeDigitalPhotos.netEsti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii