Piraeus face o oferta speciala pentru clientii cu credite in valuta

piraeus bank 3Piraeus Bank a creat o oferta speciala pentru clientii care au luat credite in euro si franci elvetieni in perioada 2007-2008. Banca le propune un nou credit cu marja de 4,4 puncte procentuale.

Clientii Piraues Bank sunt asteptati in unitati, incepand cu data de 12 octombrie 2015, pentru a semna un nou contract de credit, cu costuri mai mici. Oferta este valabila timp de 6 luni.

Banca vizeaza clientii buni platnici care au obtinut credite cu garantie imobiliara, cu dobanda variabila in euro sau franci elvetieni, in perioada 2007-2008.

“Acesti clienti pot beneficia simplu si rapid de noua oferta, care presupune o dobanda variabila cu marja fixa pe toata durata creditului de 4,4%, la care se adauga indicele de referinta aferent monedei creditului, revizuibil la 3 luni”, se arata in comunicatul bancii.

Banca precizeaza ca nu vor exista comisioane asociate creditului, iar costurile notariale vor fi suportate de Piraeus Bank.

“Prin propunerea pe care o lansam, ratele clientilor se vor reduce in medie cu 13%, putand ajunge, in functie de conditiile specifice fiecarui credit, pana la 35%”, spune presedintele bancii, Catalin Parvu.

Banca a majorat abuziv marja dobanzii in trecut

Aceasta oferta vine in contextul in care banca are procese cu clientii. Acestia au reclamat ca banca ca a majorat abuziv marja de dobanda stabilita initial la creditele cu dobanda variabila si au castigat in numeroase randuri.

De asemenea, au fost cazuri cand si comisioanele de la credit au fost declarate abuzive de catre instante.

In unele dintre aceste procese, consumatorii au fost reprezentati in instanta chiar de ANPC. Noile prevederi ale legii clauzelor abuzive, forteaza banca ca in cazul in care pierde un proces cu ANPC, sa elimine clauzele abuzive de la toate contractele in derulare.

In acest cazuri, clientii isi vor putea recupera si sumele incasate abuziv de catre banca.

In cazul in care esti interesat de “oferta speciala” a bancii, verifica cu atentie conditiiile contractuale pentru vedea daca exista conditionari legate de un eventual proces cu banca.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult