Pensia privata iti ofera protectie la executarea silita

Daca te confrunti cu executarea silita si ai economii pe care vrei sa le protejezi, fondurile de pensii te pot ajuta sa scapi de creditori. ExpertulBanilor.ro iti prezinta ce avantaje legale au aceste fonduri.

Fondurile de pensii private au un tratment preferential in fata legii. Atat fondurile obligatorii cat si cele facultative nu pot fi supuse procedurilor de executare silita.

executare imobil img
Foto: arthur84/ FreeDigitalPhotos.net

Prin urmare, daca ajungi intr-o astfel de situatie, banii acumulati la aceste fonduri vor ramane in proprietatea ta.

Acest aspect este deosebit de util, daca avem in vedere ca falimentul personal nu are sanse sa se introduca la noi prea curand, iar persoanele ajunse in stadiul executarii silite ajung sa piarda uneori toate bunurile acumulate.

In actualele conditii, banca iti poate incepe executarea silita pentru toate bunurile pe care le detii, iar daca suma obtinuta nu este suficienta, poate impune poprire pe venituri, pana cand datoriile sunt stinse. Nu se va putea atinge insa de sumele depuse la fondurile de pensii.

Din acest punct de vedere, contributia la un fond de pensie facultativa are un avantaj suplimentar fata de economiile la banca, investitiile in actiuni sau in proprietati imobiliare.

Dezavantajul fondurilor de pensii este ca nu vei putea beneficia de banii acumulati decat dupa ce indeplinesti conditiile de pensionare si nu vei putea retrage niciun leu inainte de acest termen. Pentru a afla mai multe detalii, citeste ghidul de pensii private.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult