Pagubitii Forte Asigurari isi primesc despagubirile

Fondul de Garantare a Asiguratilor a inceput efectuarea platilor catre pagubitii societatii Forte Asigurari, ca urmare a declansarii procedurii de faliment.

Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net

La sfarsitul lui iunie 2016,  ASF a retras autorizatia de functionare pentru Forte Asigurari si a cerut totodata deschiderea procedurii de faliment. Din acel moment, toate platile pentru dosarele de dauna au fost suspendate.

La inceputul lunii februarie 2017, Fondul de Garantare a Asiguratilor a putut incepe plata compensatiilor catre pagubiti, deoarece sentinta civila privind deschiderea procedurii de faliment a ramas definitiva, prin neapelare.

A inceput efectuarea platilor

Pana pe 31 ianuarie 2017, Fondul a aprobat 245 de cereri de plata in valoare de peste 765.000 lei. In paralel, 4 dosare au fost respinse.

S-au efectuat deja plati pentru 207 dosare, in valoare de 662.000 lei.

Fondul a preluat de la Forte Asigurari peste 1.600 de dosare de dauna si 3.220 de contracte de asigurare. Pana la 31 ianuarie 2017, a primit 976 cereri de plata si 249 de cereri de deschidere a unor noi dosare de dauna.

Pana cand se pot depune cereri pentru despagubiri?

Pana pe 6 februarie 2017, Fondul mai poate primi cereri pentru deschiderea de noi dosare de dauna. La acea data se implineste termenul maxim de 90 zile de la data deschiderii procedurii de faliment.

Orice persoana care pretinde un drept de creanta impotriva asiguratorului poate formula o cerere scrisa catre Fond, in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 24 aprilie 2017, sau de la data nasterii dreptului de creanta atunci cand acesta s-a nascut ulterior.

Suma maxima a despagubirii este limitata la 450.000 lei pentru fiecare pagubit.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult