Nu lasa banii sa se acumuleze pe contul curent!

Foto: cooldesign/ FreeDigitalPhotos.net

Unele persoane ajung in situatia de a acumula sume importante pe contul curent. ExpertulBanilor.ro iti recomanda in asemenea situatii un cont de economii si internet banking.

Daca nu cheltuiesti luna de luna, intreg salariul inseamna ca, in timp, contul tau de la banca va incepe sa creasca. Este o greseala insa sa lasi banii sa se acumuleze in contul curent, deoarece nu-ti aduce niciun castig in acest mod.

Chiar daca intentionezi sa cheltuiesti economiile in concediu sau pentru a face o achizitie de mare valoare, ar trebui sa iei in calcul deschiderea unui cont de economii si sa soliciti acces la internet banking, daca nu ai deja.

Avantajul conturilor de economii este ca poti retrage banii oricand, insa dobanda este de 4-5% pe an. Astfel, poti castiga usor bani in plus, pentru a compensa comisioanele de administrare incasate de banca. Ajungi chiar sa utilizezi banca in mod gratuit.

Regula de baza: Pastreaza in contul curent atat cat ai nevoie!

Incearca sa pastrezi cat mai putini bani in contul curent (cel la care este atasat cardul de salariu) si sa directionezi banii permanent in contul de economii. Pastreaza mereu in contul curent, doar sumele de care ai nevoie pentru 2-3 zile.

Accesul la internet banking este obligatoriu, deoarece permite ca banii sa fie virati dintr-un cont in altul extrem de usor.

De exemplu, poti lasa 500 lei in contul curent in mod normal, daca nu ai planificata nicio cheltuiala importanta. Restul depune-i in contul de economii.

Prin acest comportament, iti maximizezi dobanda primita la contul de economii si iti impui si un control asupra cheltuielilor.

Cum suma din contul curent va fi permanent limitata, nu vei putea actiona din impuls pentru a face cumparaturi prea mari. Daca iti doresti cu adevarat acea achizitie, poti face cumparatura dorita si in ziua urmatoare, dupa ce in prealabil, ti-ai alimentat contul curent prin internet banking.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult