Nu cumparati economizorul de energie!

power-saverO serie de website-uri pretind ca factura la energie electrica poate fi redusa cu pana la 75% cu un dispozitiv. ExpertulBanilor.ro va arata de ce acest produs a fost considerat o teapa in Marea Britanie.

Economizorul de energie este prezentat pe diverse website-uri ca o solutie de ultima tehnologie pentru reducerea facturii de energie electrica. Cei care vand acest dispozitiv spun ca factura se va reduce cu pana la 75%.

Aparatele nu economisesc energie

De cele mai multe ori, aparatul este prezentat sub denumirea de “Power Saver”, insa poate lua si alte denumiri, asa cum autoritatile britanice au semnalat.

Institutul pentru Standarde Comerciale din Marea Britanie a avertizat consumatorii inca din decembrie 2011, ca aceste dispozitive sunt o teapa. Englezii erau pacaliti sa cumpere aceste produse, cu promisiunea ca factura va scadea cu 40%.

Institutul a testat o serie de aparate si a ajuns la concluzia ca acestea nu numai ca nu indeplinesc cerintele de securitate, dar nici nu genereaza vreo economie concreta de energie, se arata in comunicatul oficial.

Apare riscul de incendiu si electrocutare

“Consumatorii sunt avertizati sa nu foloseasca produsul deoarece se expun la riscul de incendiu si de electrocutare si s-a emis un ordin de retragere a acestor produse de la vanzare”, a precizat directorul executiv al institutului, Ron Gainsford.

Institutul a semnalat 4 denumiri sub care aceste dispozitive se vand – 1 Stop Marketing Solutions, ITC Development Corp, Power Saver si Athica Ltd – dar fraudatorii pot opera si sub alte branduri.

Unele denumiri folosite sunt similare cu companii reale, cum ar fi Power Saver Ltd, care nu este implicata in aceasta frauda. Aceasta teapa a fost semnalata si de presa britanica.

Din pacate, la noi, jurnalistii ProTV au realizat un material slab documentat cu privire la aceste dispozitive, care prezinta asa-zisele avantaje ale produsului. Astfel, se confera credibilitate unor produse daunatoare pentru consumatori.

Este pentru a doua oara cand ExpertulBanilor.ro semnaleaza un astfel de caz, dupa cel cu economizorul de combustibil auto.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=gvRDoZp1MUE[/youtube]

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

1 Comentariu
  • O mare ,mare TEAPA!!!! Si eu am luat-o!

Comentariile sunt inchise.