Nu alergati dupa creditele fara acte!

contracte drepturi1Birocratia din banci poate descuraja unele persoane sa apeleze la creditele bancare. Acest lucru nu este insa un motiv pentru a alege creditele fara acte, deoarece costurile suplimentare vor fi pe masura.

Obtinerea unui credit bancar este conditionata de depunerea mai multor documente la dosarul de credit. In cazul creditelor de nevoi personale, procedura nu este insa atat de birocatica.

De regula, este nevoie de o adeverinta de venit sau o copie a contractului de munca, alaturi de o factura recenta de utilitati. Evident, de la caz la caz, banca poate solicita documente suplimentare.

Companiile care dau credite rapide incearca sa speculeze aceasta aversiune a populatiei fata de birocratie si isi atrag clientii prin mesaje care scot in evidenta ca principal avantaj documentatia redusa si timpul scurt de raspuns.

Nu va lasati insa pacaliti de aceste mesaje! Creditele rapide – care se obtin fara acte intr-un timp scurt – au costuri exorbitante. DAE poate ajunge si la 6.000% fata de 15-20%, cat se plateste la un credit bancar.

Creditele rapide trebuie sa reprezinte o solutie de ultima instanta si, in niciun caz, alegerea preferata. De regula, o persoana ar trebui sa verifice la mai multe banci daca se incadreaza si doar in cazul in care nu reuseste sa obtina acceptul niciunei banci sa aleaga un credit rapid.

Inainte de a solicita un credit rapid este bine sa avem in vedere si scopul imprumutului. Doar daca suma respectiva este necesara pentru o urgenta medicala sau alta cheltuiala care nu poate fi amanata cu niciun pret, creditele rapide pot fi o alegere recomandata. In caz contrar, mai bine nu te imprumuti!

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult