Nu alege un credit dupa tombole si premii!

Foarte multe banci incearca in ultima perioada sa atraga clientii cu tombole, cadouri sau premii. ExpertulBanilor.ro iti recomanda sa te gandesti mai intai daca ai cu adevarat nevoie de acel credit!

Foto: Ambro/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Ambro/ FreeDigitalPhotos.net

O serie de banci au adoptat metodele de promovare utilizate de comercianti, care organizeaza diverse tombole cu premii sau acorda cadouri instant atunci cand clientul cumpara un anumit produs.

Aceasta tactica de vanzare este insa periculoasa in cazul creditelor, deoarece incurajeaza supraindatorarea.

Sa iei un credit doar pentru ca iti da ocazia sa participi la o tombola – indiferent de premiul pus la bataie – este o decizie iresponsabila. Daca nu ai neaperat nevoie de imprumutul respectiv, este o decizie gresita sa-l soliciti de la bun inceput.

Spre deosebire de cumparaturile de haine si imbracaminte, creditul nu este o decizie pe care sa o iei din implus. Imprumutul va trebui rambursat, astfel ca vei suporta consecintele cativa ani buni.

Unele banci incearca sa ascunda costurile mari ale creditelor prin tombole sau cadouri.

In cazul in care chiar esti in cautarea unui imprumut, alegerea unui oferte ar trebui sa tina cont de costul total al creditului si nu de participarea la o tragere la sorti. Unele banci incearca sa ascunda costurile mari ale creditelor prin tombole sau cadouri. Scopul este sa distraga atentia clientului de la costuri.

Pentru a evita promotiile-capcana, ExpertulBanilor te ajuta sa compari costurile pentru creditele de nevoi personale sau pentru creditele Prima Casa, oferite de cele mai importante banci din Romania.

Inainte de a solicita un credit, este bine sa iei in calcul si varianta de a economisi, pentru a cumpara bunul dorit din proprii bani. In acest sens, ExpertulBanilor.ro te ajuta sa iti organizezi cheltuielile cu ajutorul Planului financiar.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult