Noul serviciu BRD de mobile banking. Care sunt avantajele?

brd-mobile-screenBRD a introdus un nou serviciu de mobile banking, cu mai multe functionalitati de administrare a contului bancar. ExpertulBanilor.ro iti arata care sunt principalele avantaje.

Daca ai un pachet de cont curent la BRD, nu vei plati un abonament suplimentar pentru a beneficia si de mobile banking.

Pachetele de cont curent sunt mai ieftine

In cazul in care ai doar un cont curent, abonamentul lunar este de 1 euro pe luna. Daca adaugam si comisionul de mentenenta al contului curent de 0,8 euro/luna, ajungi sa platesti 1,8 euro pentru ambele servicii (cont curent si mobile banking).

Cel mai ieftin pachet de cont curent costa 6,5 lei pe luna, astfel ca daca vrei ambele servicii, este mai ieftin sa achizitionezi un pachet de cont curent.

Persoanele care folosesc smartphone sau tableta vor beneficia cel mai mult de avantajele serviciului de mobile banking. In caz contrar, navigatia in cadrul aplicatiei va fi mai dificila pentru restul telefoanelor.

Optiunile de la internet banking sunt acum si pe mobil

Noul serviciu de mobile banking de la BRD iti permite sa faci cam toate operatiunile disponibile prin online banking – vizualizare sold, extras de cont, schimb valutar, administrare depozite si viramente bancare.

In plus, aplicatia mobila permite citirea codurilor de bare de pe facturi si a codurilor QR, astfel ca datele despre beneficiarul platii sunt mai usor de completat. Acelasi lucru se intampla si cand apropii 2 telefoane pe care este instalata aplicatia BRD: datele beneficiarului vor fi precompletate automat.

Atentie la plata catre un numar de telefon!

O alta metoda de plata pe care banca a inclus-o este plata catre un numar de telefon. Poti transfera bani catre o persoana daca stii numarul de telefon. Banca trimite 2 coduri de securitate – unul pentru tine si altul pe numarul de telefon al beneficiarului. Trebuie apoi sa-i comunici codul primit de tine si apoi el poate retrage bani din orice unitate BRD, precizand cele 2 coduri.

Aceasta metoda de plata are costuri mari, astfel ca este recomandat sa o utilizezi doar in situatii rare.  De exemplu, daca transferi 1.000 lei in acest mod, platesti un comision de 15 lei. Afla codul IBAN al beneficiarului si transfera banii prin ordin de plata si aceeasi operatiune te va costa 4-5 lei.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult