Neplata despagubirilor, cea mai frecventa reclamatie din sectorul asigurarilor

asf1Neplata despagubirilor reprezinta principala nemultumire a consumatorilor in legatura cu asigurarile, cele multe incidente inregistrandu-se la politele RCA.

Datele publicate de ASF releva inca o data problemele majore care persista de multi ani in zona asigurarilor RCA. Multe companii nu isi onoreaza obligatiile fata de pagubiti, atunci cand se solicita despaguburi.

Din total petitiilor primite de ASF in legatura cu politele de asigurare, 95% au reclamat neplata despagubirilor.

Autoritatea a primit 12.000 de sesizari legata de acordarea unor despagubiri incorecte si in 75% din cazuri au dat o solutie in favoarea consumatorului.

3% din daune se finalizeaza cu o reclamatie

In zona asigurarilor RCA si Carte Verde, s-au primit 8.990 de petiti, ceea ce reprezinta 3,3% din numarul dosarelor de daune RCA avizate in cursului anului 2014.

Numarul real al persoanelor nemultumite ar putea fi insa si mai mare, avand in vedere ca, in general, numai o parte dintre clienti depun reclamatii.

Cele mai des reclamate societati de pagubiti au fost Euroins (33,6% din totalul reclamatiilor) si Astra (24,6%). Situatia este aproape identica cu cea din 2013.

Pe locurile urmatoare – in topul reclamatiilor – se situeaza Uniqa (7,7%) si City Insurance (6,7%). Omniasig a iesit din Top 3 societati reclamate si ocupa acum pozitia a 5-a (cu 6,4% din totalul reclamatiilor).

 Cele mai putin reclamate societati de asigurare au fost Groupama si Generali.

reclamatii-asigurari-2014

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult