Locuintele cu bulina rosie nu mai pot fi asigurate pentru niciun risc

apartamente vechiLocuinte cu bulina rosie nu mai pot fi asigurate impotriva niciunui risc pana cand proprietarii nu isi consolideaza cladirile. Intredictia a aparut deoarece guvernul vrea sa forteze vanzarea de asigurari obligatorii de locuinta.

Locuintele cu bulina rosie au devenit in prezent imposibil de asigurat pentru niciun risc. In mod normal, atunci cand se incheia o asigurare facultativa, aceste locuinte aveau excluderi la despagubirile datorate in caz de cutremur.

Dar proprietarul putea sa beneficieze de protectie in cazul altor riscuri, cum ar fi incendiu, furt, vandalism, inundatii de la vecini, avarii ale instalatiilor de apa si canalizare sau asigurarea bunurilor casnice din locuinta.

De acum inainte acest lucru este imposibil, din simplul motiv ca autoritatile nu stiu ce metode sa mai inventeze pentru a baga pe gat populatiei asigurarea obligatorie de locuinte.

Multi proprietari considera aceasta asigurare inutila, motiv pentru care nu doresc sa o achizitioneze. Recent s-a introdus o noua masura pentru fortarea vanzarilor: nicio asigurare facultativa de locuinta nu poate fi incheiata, daca pentru locuinta respectiva nu s-a incheiat o asigurare obligatorie.

Problema este ca asigurarea obligatorie nu se poate face pentru locuintele cu bulina rosie.

Art. 3, alin 6 din Legea nr. 260/2008 prevede ca “locuintele situate in cladirile expertizate tehnic in conditiile legii de catre experti tehnici atestati si incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic nu se asigura pentru niciunul dintre riscurile prevazute de prezenta lege, pana la data receptiei la terminarea lucrarilor de consolidare a cladirilor”.

Prin urmare, daca asigurarea obligatorie nu se poate incheia, nici asigurarea facultativa nu este posibila.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult